تصویب ۳۵ قطعنامه با محوریت مبارزه با تروریسم
کمیته دائمی ویژه امور سیاسی و روابط خارجی اتحادیه بین المجالس اسلامی تشکیل و ۳۵ قطعنامه با محوریت مبارزه با تروریسم بررسی و تصویب شد.
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما، به نقل از خانه ملت، کمیته دائمی ویژه امور سیاسی و روابط خارجی اتحادیه مجالس سازمان همکاری های اسلامی، امروز (یکشنبه 24 دی) به ریاست کاظم جلالی برگزار شد.
در این نشست که نمایندگان 12 کشور اسلامی از کشورهای اسلامی آسیایی، عربی و افریقایی حضور داشتند، 35 قطعنامه بررسی و پس از طرح پیشنهاد نمایندگان حاضر تصویب شد.
گفتنی است قطعنامه های مصوب کمیته مذکور در حوزه مبارزه با تروریسم تحت مقررات سازمان ملل متحد، نقش پارلمان ها در مقابله با رژیم صهیونیستی، وضع فلسطین، تحریم ها علیه کشورهای اسلامی، قانون جاستا، دسترسی کشورهای اسلامی به فناوری نوین، وضع مهاجران و پناهندگان در کشورهای اسلامی، اتحاد اقلیت های مسلمان، مبارزه با اسلام هراسی و وضع مسلمانان کشورهای اسلامی به طور مجزا به خصوص مسلمانان میانمار و حل و فصل اختلافات با هدف ارتقای همکاری مسلمانان بررسی و تصویب شد.
کاظم جلالی در پایان نشست ضمن تشکر و قدردانی از نمایندگان بین المجالس اسلامی حاضر در کمیته یادآور شد: نحوه پیگیری قطعنامه ها ازجانب دبیرخانه بین المجالس اسلامی مشخص و به همه اعضا اعلام خواهد شد.
گفتنی است عبدالرضا عزیزی به عنوان نماینده مجلس شورای اسلامی ایران در این کمیته نیز پیشنهاد داد شناسایی مجاهدین خلق به عنوان منافقینی که از اوایل انقلاب ترورهای بسیاری را در ایران انجام داده اند، می تواند در قطعنامه مرتبط با مبارزه با تروریسم برای محکومیت آن قرار گیرد.
نشست کمیته ویژه حقوق بشر و زنان اتحادیه مجالس اسلامی؛ تصویب 13 قطعنامه با هدف حمایت از زنان و کودکان
نشست کمیته دائمی ویژه حقوق بشر، زنان و امور خانواده اتحادیه مجالس اسلامی ضمن تصویب 13 قطعنامه، بر محکومیت ترامپ در قطعنامه پایانی اجلاس به سبب اهانت به مردم کشورهای افریقایی تاکید کردند.
کمیته دائمی ویژه حقوق بشر، زنان و امور خانواده اتحادیه مجالس سازمان همکاری های اسلامی، امروز (یکشنبه 24 دی) با ریاست گوهر بخشایشی نماینده پارلمان آذربایجان تشکیل و 13 قطعنامه در این کمیته بررسی و تصویب شد.
گفتنی است برخی قطعنامههای مصوب این کمیته مرتبط با وضع مسلمانان روهینگا، وضع حقوق بشر در کشورهای عضو، ارج نهادن مقام زن و تامین امنیت آن در کشورهای اسلامی، مشارکت زنان در جلسات اتحادیه بین المجالس اسلامی، بررسی وضع جوانان، رعایت حقوق کودک و بررسی مشکلات خانواده مسلمانان در مهاجرت به اروپا بود.
فاطمه حسینی نماینده پارلمان جمهوری اسلامی ایران در این کمیته، ضمن ابراز خرسندی از تصویب قطعنامه های مذکور و حمایت از زنان گفت: رویکرد حمایت از زنان آسیب دیده در جریان مبارزه با تروریسم، بسیار موثر و مناسب است.
پیشنهاد کشورهای سودان و کویت در واکنش به اظهارات رئیس جمهور امریکا و اهانت به افریقایی ها در این کمیته مطرح شد، لذا بنا بر موافقت همه اعضا، محکومیت این توهین در قطعنامه پایانی سیزدهمین کنفرانس اتحادیه بین المجالس اسلامی درج خواهد شد.
همچنین پیشنهادهایی در مورد حمایت از مسلمانان و زنان میانمار، آسیب دیدگان افغان در جریان مبارزه با تروریسم، ارائه کمک های مالی و بهداشتی به کشورهای مسلمان همچون سودان، مبارزه با فروش زنان به عنوان برده در برخی کشورها و حمایت از زنان و کودکان سوری بعد از برچیده شدن داعش در این کشور نیز مطرح شد.
برگزاري نشست کميته حقوق بشر و زنان کنفرانس اتحاديه بين المجالس اسلامي
نشست کميته تخصصي دائمي امور حقوق بشر، زن و خانواده سيزدهمين کنفرانس مجالس کشورهاي عضو سازمان همکاري اسلامي در حال برگزاري است.
از صبح روز گذشته نشست هاي کميته هاي تخصصي سيزدهمين کنفرانس مجالس کشورهاي عضو سازمان همکاري اسلامي در هتل اسپيناس پالاس تهران در حال برگزاري است.
صبح امروز هم کميته تخصصي دائمي امور حقوق بشر، زن و خانواده اين کنفرانس بين المللي با حضور نمايندگان 12 کشور عربي، آسيايي و افريقايي تشکيل جلسه داد.
موضوعاتي چون وضع حقوق بشر در کشورهاي عضو اتحاديه همکاري هاي اسلامي و همچنين وضع مسلمانان ميانمار، جاما و کشمير، موضوع افزايش حضور زنان در مجامع بين المللي و جلسات اتحاديه و بررسي موقعيت زنان، جوانان و کودکان در کشورهاي اسلامي از محورهاي مورد گفتگو در اين کميته ويژه است.
سيزدهمين کنفرانس مجالس کشورهاي عضو سازمان همکاري اسلامي روزهاي سه شنبه و چهارشنبه با حضور روساي مجالس و نمايندگان پارلماني کشورهاي عضو در تهران برگزار مي شود.
برگزاری کمیته سیاسی کنفرانس اتحادیه بین المجالس اسلامی
کمیته تخصصی و دائمی امور سیاسی و روابط خارجی سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی به ریاست کاظم جلالی در حال برگزاری است.
جلسات تخصصی این کمیته نیز مانند کمیته های دیگر در دو نوبت صبح و بعدازظهر به ریاست کاظم جلالی، دبیرکل این کنفرانس بینالمللی برگزار می شود.
موضوعاتی چون نقش پارلمان ها در مقابله با رژیم اشغالگر صهیونیستی و موضوع ملت فلسطین و قدس شریف، سرزمین های اشغالی سوریه و لبنان، مبارزه با همه اشکال تروریسم و نحوه مدیریت در این مبارزه، مبارزه با تروریسم در دریاچه چاد و افریقا، رد همه تحریم ها در خصوص همه کشورهای مسلمان، بررسی تاثیرات منفی قانون جاستا و دسترسی آزاد همه ملت ها و استفاده آنها از فناوریهای مدرن و همچنین بررسی وضع عراق، افغانستان و سومالی از محورهای اصلی این نشست تخصصی است.
سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی روزهای سه شنبه و چهارشنبه با حضور روسای مجالس و نمایندگان پارلمانی کشورهای عضو در تهران برگزار می شود.